antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue
 

Колишня Торгово-промислова палата

 

Адміністративна будівля була побудована в кінці XIX ст., вона містила колишню Торгово-промислову палату, а також на протязі часу – різні установи, в тому числі: між 1921- 1926 рр. Загальну комерційну школу, Комерційний відділ у 50-х рр. та Повітову бібліотеку ім. Дуйлю  Замфіреску в 2014 році. У даний час будівля повернута Торгово-промисловій палаті.

Конструктивно споруда побудована в архітектурному стилі епохи, будучи під впливом  західних споруджень того часу – неокласики.

«Будівля вписується в житловий вид одноповерхових будинків із прямокутним планом. Вхід реалізований через двері, установлені в осі головного фасаду. Центральний хол, прикрашений стилобатами з композитною капітеллю. Центральний корпус підкреслює ризаліт із входом, вищий ніж бічні сторони, зверху якого знаходиться фронтон із люкарною. Він обрамлений двома кутовими колонами з композитною капітеллю, які підтримують сильно профільовану, напівкруглу арку. Фасади ритмовані вікнами, обрамленими колонами з композитною капітеллю й цоколем на рівні підвіконників з бетонними балясинами» (Національна Культурна Спадщина побудов повіту Вранча – Музей Вранчі)