antet

Regio UE GR MDRAP focsani fonduri-ue
 

меморіальний будинок ”Alexandru Vlahuta”

 

Винари Vrancea з часом були натхненними для письменників, і деякі з них, закохавшись в ці місця, вирішили залишитися тут. Це той випадок, письменник Олександр Vlahuţă став Вранча в 1905 рік шлюбу з Олександрійським Руксандра Gâlcă, дочки виноград садівника в Dragosloveni.
Олександр Vlahuţă був нагороджений роботою Мальовничих Румунії Румунської академії і грошовий приз і був використаний для розширення особняка з Dragosloveni. Тут, у особняку, оточеному виноградниками, він запросив своїх найкращих друзів із світу букв - Іон Лука Карагіале та Барбу Делавента. Відвідувачі Меморіального дому знайдуть майстерність письменника, де Карагіале проливає чорнилом чорнила в одну з його поїздок до Драгословені.
Меморіальний будинок Олександра Вьхулата був створений у 1958 році з нагоди сторіччя народження письменника. Це будівля в румунському стилі, наверху, з трьох сторін перспектива Виноградника Котесті. Інтер'єр меморіального будинку, відтвореного особистими предметами та рукописами, дає робочу атмосферу письменника.
Про життя і творчість письменника сорок eighter ви можете дізнатися більше, якщо ви відвідаєте меморіальний будинок «Олександр Vlahuţă» від Dragosloveni, який знаходиться на європейській дорозі 85, в безпосередній близькості від міста Dumbrăveni в бігу на Фокшанін.